Tjärdoft och kärlek
6206
post-template-default,single,single-post,postid-6206,single-format-standard,theme-bridge,bridge-core-2.1.1,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,columns-4,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-19.8,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive

Tjärdoft och kärlek

Tjärdoft och kärlek

Jag sprang på Lovisa och Victoria på Home sweet home-mässan här i stan för ett tag sedan. De var en av utställarna med sina fantastiska, handgjorda makraméer, sjömansarbeten och trasmattor. Victoria jobbar tillsammans med Lovisa och de hade bestämt sig för att hemsidan behövde uppdateras med lite nya bilder. Framförallt tyckte Victoria det kändes viktigt att lyfta fram Lovisa som faktiskt skapar nästa alltihop som de säljer i en butik nere i Läjets hamn och på olika mässor och marknader. Eftersom jag och Victoria känner varann lite sedan tidigare så passade hon på att fråga mig när vi ändå sågs där på mässan, om jag var intresserad av uppdraget. Såklart att jag var! Vi hade ett första möte där, på Knutpunkten – Tjärdoft och Kärlek, och jag blev helt lyrisk över miljön och allt det vackra som Lovisa gör för hand. Jag ville köpa med mig halva butiken och helst hade jag velat hänga där hela dagarna med Lovisa och Victoria som är två stjärnor om du frågar mig.

Lovisa berättade om sitt hantverk som hon lärt sig av sin svärfar och om sin kära butik – Knutpunkten, som hon och tjocka släkten lagt ner hela sin själ i för att få så som den är idag. Det märks. Det är så mycket själ i den här butiken och i varenda pinal.

Nere i Läjets lilla hamn, bland fiskebodar och goa feskegobbar ligger den, Knutpunkten. Alldeles full med tjärdoft och kärlek. De här ljusen t ex. Doftar så gott av tjära att man blir helt snurrig.

Och det är nästan värt det att ge sig på en nr 3 bara för att få chansen att lägga en liten i den här fantastiska vaggan.

I butiken har tjejerna blandat Lovisas hantverk med några få utvalda konstnärers alster och också lite kläder till försäljning i ”Märtas garderob”.

De här mötena som jobbet som fotograf ger mig alltså. Vad glad och tacksam jag är varje gång jag får chansen att lära känna fina, kreativa och sköna människor. Lovisa hittade rakt in i mitt hjärta direkt med sin jordnära, ödmjuka framtoning och med en äkthet som är väldigt inspirerande. Med driftiga och duktiga Victoria vid sin sida kan det inte bli annat än bra där nere bland fiskebodarna.

Vi hade en så himla fin och rolig förmiddag bland fiskebåtar och havsdoft! Så glad att jag fick chansen att göra detta uppdrag. Kolla in Tjärdoft och kärleks hemsida för mer bilder och info om det här vackra hantverket. Och ÅK DIT för jössenamn! Om inte för att handla så för att njuta av tjärdoft och vackerheter i ögonen.

No Comments

Post A Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.