Stay soft
7458
post-template-default,single,single-post,postid-7458,single-format-standard,theme-bridge,bridge-core-2.1.1,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,columns-4,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-19.8,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive

Stay soft

Stay soft

På uppmaning av favvo-poddarna Anna Mannheimer och Mia Skäringer såg vi dokumentären “The Work” på svtplay igår (vi hade tydligen tur för nu när jag skulle länka till den så verkar den inte gå att se längre). Dokumentären handlar om hur “vanliga” män möter tungt kriminella män på Folsom Prison under fyra dagar i en slags gruppterapi. Jag tror inte någon kan se den här dokumentären oberörd. Den ligger nu i mitt bakhuvud och gnager och jag kan inte sluta tänka på den snäva mansrollen som mina barn är på väg in i. Där “tuff” och “hård” är uttryck som belönas och förväntas av dem. Det står t o m på deras tröjor vi köper på HM t ex.

“Vad betyder Stay Soft?” frågade Abbe när Jimmy öppnade sitt paket från Lisa Burenius. Det betyder “förbli mjuk” svarade jag och det snörpte till lite i halsen när jag tänkte på hur viktiga de där orden är. “Stay soft”. Snälla, älskade barn – förbli mjuka.

Återkommande i ovan nämna dokumentär var det faktum hur stor roll en pappa spelar i sina barns liv. Att pappor i alla tider inte tagit denna uppgiften på allvar, utan istället dumpat den på alla heroiska mammor runt om i världen, får konsekvenser. Barn blir trasiga av frånvarande, ifrågasättande, dominanta, våldsamma män till pappor. Det är ofrånkomligt. Och det gäller inte bara söner, utan också döttrar.

Mina pojkar har dessbättre begåvats med en av de bästa papporna jag vet. En pappa som ständigt vill bli bättre, som är lyhörd och alltid strävar efter att bli en bättre pappa. Som är öppen, varm och mjuk. Det kommer vara avgörande för om våra barn kan förbli mjuka, det är jag övertygad om.

Grattis världens finaste J-man på din dag. Hoppas du vet hur viktig du är i våra liv och hur lycklig jag är att ha dig vid min sida. I nöd och lust. Häpp!

Puss!

No Comments

Post A Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.