Linnea hjärta Hampus
8264
post-template-default,single,single-post,postid-8264,single-format-standard,theme-bridge,bridge-core-2.1.1,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,columns-4,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-19.8,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive

Linnea hjärta Hampus

Linnea hjärta Hampus

Jag tycker det är svinkul med bröllopsfotograferingarna, men i ärlighetens namn – det är också rätt tufft. Men efter några helgers ledighet i juli var jag väldigt sugen på att fota bröllop igen. Datumet var 18.8.18 och det förstås ett magiskt datum för dagens brudpar, Linnea och Hampus. Linnea är uppvuxen i Läjet och de hade valt denna otroligt vackra plats för sin fotografering och vigsel.

Brudparet hade inte sett varann tidigare på dagen och ”First look-bilder” stod på schemat. Det händer oftare och oftare att brudpar vill starta sin fotografering på detta sättet och det blir så himla härliga bilder av dessa ögonblick.

Fina! Svårt att inte bli lipig själv i dessa stunder.

När massa pussar och varma kramar var avklarade mötte vi upp parets son, Helton och deras hundar för familjefotografering mellan fiskebodarna i hamnen.

Det var en blåsig dag så det var toppen att hålla till mellan bodarna för att få lite lä. Även om jag för min del inte alls har ont av hår och klänningar som blåser – älskar livet det ger åt bilderna, så kan det ju vara skönt om eventuella håruppsättningar och kläder får vara så tjusiga som möjligt till vigseln.

Vi skickade iväg Helton och hundarna med barnvakten och fortsatte fotograferingen en stund till på egen hand.

Älskar det rostiga, skitiga mot det vackra skira.

Eftersom regnet hängde i luften hade vi förberett en plan B utifallomatt vi inte skulle kunna vara utomhus hela fotograferingen. Jag hade fått lov att låna den vackraste av fiskebodar och även om vi hade uppehåll under hela fotograferingen så knäppte vi några bilder här inne i alla fall.

Ljuset är ju rent fototekniskt katastrof och en klassiskt skolad fotograf får förmodligen mardrömmar av det, men jag är för oklassisk och oskolad för att låta sånt stå i vägen för en magisk location.

Och sen gled den specialstripade bilen upp för upphämtning till vigseln.

Vigseln ägde alltså rum i Träslövsläges kyrka, en liten och fin kyrka helt i trä.

Här valde jag att göra flera av bilderna svartvita då jag tyckte att det fångade stämningen i kyrkan under vigseln bäst. Sånt bestämmer jag dock inte i förväg. Jag vet att många fotografer lämnar ut alla bilder både i färg och s/v, men så funkar det inte för mig. Bilden i sig får avgöra om den ska vara i färg eller s/v.

När festen drog igång tog jag mina sista bilder, men enligt rapport från brudparet hade festen varit fantastisk.

Fina Linnea och Hampus! Stort tack för förtroendet ni gav mig. Så hedrande att få vara en liten del av er stora dag.

 

2 Comments
 • Linnea
  Posted at 20:40h, 19 oktober Svara

  Tack för allt Anna!
  Magiska bilder och fina ord.

  • Anna Lindblom
   Posted at 08:18h, 20 oktober Svara

   Tack själva!

Post A Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.