Alessio
5793
post-template-default,single,single-post,postid-5793,single-format-standard,theme-bridge,bridge-core-2.1.1,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,columns-4,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-19.8,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive

Alessio

Alessio

För ett tag sen träffade jag Alessio som då var två veckor ung. En alldeles underbar liten pojke, lillebror till fyra bröder. Hans mamma Sofie och jag pratade lite om det här med ha söner och vad det innebär och jag har funderat på det mycket under min karriär som pojkmamma. Hur jag tills för inte alls så längesen tänkte; ”puh! Tur att en inte är flickmamma – DET måste ju vara precis skitjobbigt med allt en ska försöka skydda dem ifrån.” Sånt som en själv och andra råkat ut för som tjej. Så tänkte jag ända tills det slog mig med full kraft att herrejösses – mitt ansvar som pojkmamma är ju ännu större!

Jag baxnar lite när jag tänker på hur sjutton jag ska göra för att se till att mina pojkar blir respektfulla, ansvarstagande, medkännande vuxna män som vet att samtycke alltid måste inhämtas innan en rör en annan individ. Som vågar ta sig utanför den givna mansrollen och kanske söka sig till ett kvinnotypiskt yrke t ex. Som vågar stå upp för allas lika värde och jämlikhet. Som säger ifrån när någon uttrycker sig nedsättande mot en kvinna, eller mot en annan individ oavsett kön förresten. Det är så himla svårt, men jag antar att det börjar och slutar med samtalet. Att prata, prata och sen prata lite till. Vad är rätt och vad är fel?

Än så länge är båda mina barn relativt oskuldsfulla och tycker det låter jättekonstigt när vi pratar om att kvinnor t ex får sämre betalt än män fast de utför samma jobb. De kan inte förstå varför i hela fridens namn då och tycker det är jätteknasigt. När de uttrycker att något är ”tjejigt” och jag får intrycket att det då är något som är fel, ja då pratar vi om det. Eller ja, pratar och pratar förresten. Sist det hände att någon av dem råkade säga att nåt var tjejigt med en nedsättande ton så fick de sig en avhyvling som hette duga – ”jaha!? Jag är ju tjej? Är det något fel på mig? Va?! Va? Är det det?!”. Och nej, det menar de ju inte. Men säg inte så då! Eller när någon av dem hade kissat på ringen häromdagen och jag kommer in efteråt och sätter mig. I någons kiss. Djup suck och bara att konstatera ”fan också.” Och sen tänkte jag ett varv till och kom på att det här är ju ett problem! I hela mitt liv har jag kommit in på toaletter där en man varit före mig och pinkat på ringen pga denne herre måste stå upp och inte kan hålla ordning på sin kisstråle. Fan heller att mina pojkar ska bli såna män som helt respektlöst beter sig som svin. Så jag drog ett djupt andetag och flängde sedan upp dörren till toaletten och ba ”fattar ni hur jäääävla äckligt det är att sätta sig i någon annans kiss?!” Jag tänker att de glömmer aldrig detta. De glömmer INTE att kolla ringen innan de FÄLLER NER TOALOCKET för deras mamma blev så jäkla arg för det en gång. Det är ju bara småsaker det här, men det börjar ju någonstans. R.E.S.P.E.K.T stavas det. Just do it pojkar.

Men nu var det ju Alessio det här inlägget skulle handla om. Alessio med de varma mörka ögonen och den goda bebisdoften som jag fick äran att föreviga häromdagen. Han kommer bergis ALDRIG kissa på ringen!

1 Comment
  • Pingback:Familjen Bermudez
    Posted at 18:17h, 29 oktober Svara

    […] för ett tag sedan; att föreviga familjen Bermudez. Jag har tidigare fotat både Mateo och Alessio när de var nyfödda, men nu var det alltså dags för en familjefotografering. Vi snackar alltså […]

Post A Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.