Tisdagsångest
519
post-template-default,single,single-post,postid-519,single-format-standard,theme-bridge,bridge-core-2.1.1,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,columns-4,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-19.8,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive

Tisdagsångest

Tisdagsångest

Men alltså tisdag… Ska vi slå fast, en gång för alla, att tisdagar är den mest menlösa dagen på hela veckan? Alla andra dagar har liksom nåt som utmärker den, men tisdagen är bara… menlös.

På tisdagar har jag en tendens att fundera lite extra på det här ekorrhjulet som kallas livet och meningen med det. Det här med att äta, jobba, sova dö – är det verkligen så här det ska vara? Lämna bort sina barn till främmande människor en hel dag, för att åka till jobbet och stressa som en galning men ändå aldrig hinna bli klar. Kasta sig in i bilen för att hämta barnen och be en tyst bön till högre makter att de inte är de enda barnen som är kvar för att klockan närmar sig 16.30, samtidigt som en ber en annan tyst bön att Någon varit hemma och fyllt upp kylen med allehanda goda grejer att slänga ihop en vettiga och näringsrik middag av. Komma hem, konstatera att Någon inte alls fyllt upp kyljäveln och det finns inte en enda matbit utan skumma e-ämnen i att servera hemma utan det blir till att skriva en inköpslista och åka och handla. Utfodra barnen, tjata om pyjamas-påklädning och tandborstning, gnälla om överkonsumtion av Ipad. Läsa och lägga barnen och parkera sig i soffan. Inte klara av att stå emot sötsuget utan dra i sig en massa godis eller glass eller frikkin sötmandel om det inte finns nåt annat, för att sen få dåligt samvete och lova sig att imorn – då jävlar! Då ska jag INTE äta en enda godisbit, äta jättesmå portioner mat som jag blir proppmätt av – som en riktig tjej gör. Sen somna på soffan proppmätt, med lite ångest över alla opedagogiska saker som sagts och gjorts mot barnen. Släpa sig över till sängen och sova. För att sen vakna och göra om alltihopa igen… Herregud, en kan ju bli deprimerad för mindre.

Men, som min man konstaterade när han öppnade torsdagsölen (som tydligen är ett allmänt vedertaget begrepp enligt Jimmy och Krille), att imorn är det ju fredag för att torsdagen är ju som en lördag så då är det ju fasen snart helg och DET är baske mig bra grejer det! På torsdag firar vi att Jesus flög till himlen med att hänga på Surf Saloon medan kidsen går på årets första skateskola  medan vi sitter i solen och dricker rosé grön smoothie och njuter av livet. Då har jag sen länge glömt av menlösaste tisdagen i mannaminne.

Och på tal om nåt helt annat. Idag diskuterade jag och Jimmy det här med att gå i pension då jag imorn ska tacka av en fin kollega som den vägen vandrar, så att säga. Då konstaterar jag oerhört nöjt att jag minsann kommer att gå i pension hela två år innan Jimmy eftersom jag är äldre än honom. High five på den liksom. Eller?

Finns ingen bra bild som kan symbolisera detta inlägg känner jag, så det får bli ett bildlöst inlägg idag. Hoppas ni klarar er.

 

 

 

 

No Comments

Post A Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.