Sverige, Sverige älskade land.
863
post-template-default,single,single-post,postid-863,single-format-standard,theme-bridge,bridge-core-2.1.1,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,columns-4,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-19.8,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive

Sverige, Sverige älskade land.

Sverige, Sverige älskade land.

”Vi är lyckliga nog att leva i ett land som människor flyr till och inte ett land som människor flyr från.” Vet inte vem som skrivit citatet från början men fint är det. Igår var det Sveriges nationaldag vilket jag i sanningens namn inte reflekterade över något nämnvärt. Men rätt som vi satt där i solen på Surf Saloonen och småpratade, sippade på rosévin och Hooch, lyssnade på Jonah Lake i sällskap med fina vänner så slog det mig med full kraft. Herrejösses vad jag är priviligerad som fått växa upp i och leva mitt liv i detta vackra, fria land. Och vilken förunderlig tur att mina barn ska få göra det samma. Och sen tänkte jag att det är ju själva fan att några tråkiga Sverigedemokrater ska få komma till tals och försöka begränsa att Sverige ska ta emot människor som behöver fly sina hemländer av olika anledningar. Jag tänker att ett sånt land vill jag INTE att mina barn ska växa upp i. För mig är det så himla enkelt; vi har en jord som vi befolkar. Vad är det som säger att jag har mer rätt än någon annan på jorden att befolka Sverige? Eller nåt annat land för den delen? Människor som röstar på Sverigedemokraterna eller andra rasistiska partier är rädda människor och inte helt sällan har de aldrig någonsin kommit i kontakt med en person med ett annat etniskt ursprung. Därför är det min fasta övertygelse att vi behöver jobba intensivt med integration av alla slag. ALLA behöver engagera sig i detta. Inte bara Arbetsförmedlingen och kommunerna, utan hela samhället. I min värld är det så enkelt – hur skulle jag själv vilja bli mottagen om jag behövde fly mitt älskade hemland av något skäl? Tänker en så, ja då blir det enkelt. Och vet ni vad? De människorna som sökt sig till vårt vackra land är vanliga människor av kött och blod. Som har mammor och pappor, och kanske älskade barn och syskon. Kanske har de mist någon av sina närmsta i ett krig. Kanske har de fått lämna kvar någon i ett krigshärjat land. Det enda de vill är att få lov att vara trygga och fria individer. Precis som alla andra. Svårare än så är det inte. Och självklart är det en rättighet alla borde få ha. As simple as that.

Så här firade vi Moder Sveas bemärkelsedag:

IMG_0068 IMG_0076 IMG_0077 IMG_0081 IMG_0082 IMG_0085 IMG_0086 IMG_0088 IMG_0091 IMG_0094 IMG_0099 IMG_0102 IMG_0104 IMG_0107 IMG_0109 IMG_0110 IMG_0111

No Comments

Post A Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.