Sri Lanka: Slutet
7207
post-template-default,single,single-post,postid-7207,single-format-standard,theme-bridge,bridge-core-2.1.1,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,columns-4,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-19.8,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive

Sri Lanka: Slutet

Sri Lanka: Slutet

Idag är det vår sista hela dag här på vackra Sri Lanka. Imorn kväll går flyget tillbaka hem och jag har väldigt blandade känslor inför detta faktum. Jag längtar hem till katterna och till min säng. Och till nära och kära förstås. Vårt hus. Nyårsafton med fina vänner. Men den här resan har vi planerat för och sett fram emot så länge och nu är den snart över. Sri Lanka ligger så jäkla långt bort. Vi kommer inte åka tillbaka inom den närmsta tiden. Det är sorgligt som tusan för jag gillar verkligen den här ön och jag gillar när vi är tillsammans dygnet runt, hela familjen. Jag är glad för allt vi fått uppleva ihop och stolt över att vi vågade ge oss iväg. Eller är vi kanske naiva och godtrogna? Hur som helst har det varit en fantastisk resa och jag kan varmt rekommendera Sri Lanka om man vill uppleva en spännande och annorlunda kultur och ett otroligt vackert landskap. Eller om man gillar att surfa och ha det varmt och skönt – då kan man också med fördel åka hit.

Vi åkte ner till stranden vid Unawatuna idag på förmiddagen. Det var varmt. Alltså på riktigt varmt. Så till och med lankeserna flämtade och beklagade sig. Den tryckande värmen fick senare under eftermiddagen sin förklaring med ett hejdundrandes åskoväder. Då hade vi hunnit tillbaka till vårt hotell där vi spenderade resten av eftermiddagen såhär:

Jag skulle vilja säga att vår familj blivit kolossalt mycket bättre på att bara hänga och ta det lugnt, utan att bli rastlösa och irriterade. Sri Lanka gör det med en – man blir liksom chill i det här landet, som en ungdom skulle sagt. Och tacksam, man blir oändligt tacksam för allt man har när man ser hur lite många människor har här och hur enkelt de lever. Vi tar en massa saker för givet i Sverige, det vet en ju sen gammalt, men det blir liksom extra tydligt när man jämför med ett land som Sri Lanka där 75 % av befolkningen är fattig.

Sirri-Sirri är ett enda virrvarr av dofter, smaker, känslor och intryck. Extra allt liksom. Vilka minnen vi tar med oss härifrån.

 

 

No Comments

Post A Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.