Sri Lanka: Julafton anno 2017
7171
post-template-default,single,single-post,postid-7171,single-format-standard,theme-bridge,bridge-core-2.1.1,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,columns-4,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-19.8,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive

Sri Lanka: Julafton anno 2017

Sri Lanka: Julafton anno 2017

Vår julafton startade precis som vanligt med paketöppning. Tomten hade visst lyckats skicka en nisse med ett par paket till barnen. Det ena innehöll skumtomte.

Mammas pepparkakor hade jag smugglat med mig en liten burk av. Kan berätta att de smakade magiskt även här. Till och med lite, lite bättre eftersom vi hade så få att vi åt dem med andakt.

Tomten hade snappat upp att en ny kub stod högst upp på Louies önskelista. Han har öronen med sig den där tomtefar.

Sen hängde vi på altanen och vid poolen i väntan på att det skulle bli morgon i Sverige så vi kunde facetimea med våra familjer och önska varann god jul. Där och då kändes det lite sorgligt att vara så långt ifrån varann. Helst av allt hade jag velat ha allihopa med mig på resan.

Efter detta tog vi oss ner till Weligama som ligger ca 1 timmes bilfärd härifrån vår retreat. Det var varmt som tusan och när vi kom fram till Ceylon Sliders som vi hade planerat att käka lunch på så stängde de tidigt och vi stod således snopna, hungriga och svettiga i en ny stad som vi hade noll koll på. Sånt är ju alltid en utmaning – vår familj jobbar inte så bra tillsammans då vi är hungriga. Och svettiga. Till slut hittade vi ett ryskt surfhak (didn´t see that one comin´) där vi fick beställt lite käk. Tog lite bilder i väntan på maten (som för övrigt tog ca 1 timme för dem att få fram – hur fan är det möjligt?!).

Sen – äntligen bad!

Vi upplevde dock stranden i Weligama som en liten besvikelse. Det var så otroligt skräpigt, det verkar som de liksom dumpar alla sopor rätt i havet. När vi vadade ut i vattnet fastnade platspåsar runt benen och det flöt runt lökskal, förpackningar och annan skit som gjorde en rätt osugen på att bada. Så himla ledsamt på en för övrigt vacker och härlig strand.

Kidsen fick dock tag på sina favvo-bullar med sylt i och Jimmy fick surfa så vi hängde inte läpp så särskilt länge.

På kvällen var vi bjudna till Maria, Jakob och ett helt gängs ställe där vi grillade, hängde med helt  nya människor och bytte julklappar inslagna i folie. En himla härlig kväll där vi bytte janssons och köttbullar mot grillad tonfisk och räkspett med fried rice.

Det var så himla varmt så vi svettades ikapp allihopa. Faktiskt min första jul jag firar med en massa karlar i bar über.

Japp, det var vår julafton anno 2017 det. En julafton att minnas.

 

No Comments

Post A Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.