Sri Lanka: En dag i paradiset
7133
post-template-default,single,single-post,postid-7133,single-format-standard,theme-bridge,bridge-core-2.1.1,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,columns-4,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-19.8,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive

Sri Lanka: En dag i paradiset

Sri Lanka: En dag i paradiset

Så här har vi jobbat i drygt 8 dagar:

Jamen ni fattar va? Ni är övertygade va? Det är så vackert och paradisiskt det kan bli. Men också väldigt enkelt. Ingen lyx. Precis jämte stranden ligger ett litet plåtskjul som en gammal farbror och tant bor i. De nickar och ler snällt varje gång vi traskar förbi med våra konstiga västerländska kläder och prylar. De ägnar sina dagar åt att sopa på sin gård och torka kokosnöt-skal med oklart användningsområde – kanske för att elda? Vi lever nära den lokala befolkningen här, vi är ett inslag i deras liv – inte tvärtom. Man känner stor ödmjukhet inför det faktum.

Det här är Lizzie förresten – en trädgårdsödla som bor i ett rör i en mur som vi gått förbi varje dag på väg till och från beachen. Hon har suttit där och spanat varje dag. Värsta utsiktsplatsen ju. Utöver Lizzie har vi bekantat oss med en bönsyrsa, kackerlacka, aporna, små ekorrar, paddor, eremitkräftor, krabbor.

På vägen hem. Så himla spännande med denna igenvuxna grind – vad finns bakom egentligen?

Och det här är alltså var vi bott. Enkelt och alldeles underbart. Ingen lyx – bara det allra nödvändigaste.

Nu reser vi vidare mot våra sista dagar på Sri Lanka och Unawatuna.

No Comments

Post A Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.