Sri Lanka: En annan slags måndag
7120
post-template-default,single,single-post,postid-7120,single-format-standard,theme-bridge,bridge-core-2.1.1,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,columns-4,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-19.8,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive

Sri Lanka: En annan slags måndag

Sri Lanka: En annan slags måndag

Måndag och idag stod växling av dollars på to do-listan. Faktiskt det enda på listan förutom att gå till stranden då. Och det är inte så bara i Sri Lanka fick vi erfara. Det lilla snabba ärendet tog oss drygt 3 timmar till slut. En skyndar liksom långsamt här.

Abbe har tjatat varje dag om att gå den här vägen igen efter att ha träffat på ett gäng supergulliga valpar första dagen vi kom hit till Dikwella.

Och nog är de vansinnigt gulliga? Abbe sa att de är de gulligaste hundvalpar han nånsin sett. Sen skyndade han sig att lägga till ”och så Stefan förstås”. Ingen ska känna sig utanför. Pojken med det stora hjärtat vill ta med alla hem.

Louie sportar ny frisyr – fläta. Ascool om du frågar mig.

På vägen ner till stan hittade vi det helt nyöppnade stället Verse Collective. Vi gick in för att köpa vatten, men upptäckte att de serverade riktigt kaffe så vi stannade på en köpp innan vi gick vidare.

De som startat stället är från Sydafrika och berättade att de är bland de första som öppnar upp boende, restaurang, café och surfshop vid Dikwella-stranden. Den här stranden är än så länge väldigt glesbefolkad, trots att den är både större och längre än lilla Hirikiteya. Anledningen är helt enkelt ingen anledning alls. Bara att turister inte hittat hit. Än.

Vi gick vidare in till byn för att besöka banken för att växla pengar, vilket visade sig bara en omständig procedur som tog en dryg timme. Här skyndar vi långsamt, som sagt var. Dessutom var tre olika personer inblandade i proceduren. Smidigt.

Abbe skaffade en kompis och sen tog vi äntligen tuktuk hem igen. Allt är ett litet äventyr här.

No Comments

Post A Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.