Picpeople goes trädgårdsblogg
680
post-template-default,single,single-post,postid-680,single-format-standard,theme-bridge,bridge-core-2.1.1,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,columns-4,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-19.8,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive

Picpeople goes trädgårdsblogg

Picpeople goes trädgårdsblogg

Ernst, den gamle stofilen, han kan slänga sig i väggen. Denna helgen har the Lindbloms tagit över scenen som de främsta inom trädgårdsfix. Det har skissats och planerats. Det har mäts och det har klurats. Till saken hör att när vi för drygt 8 år sedan köpte det här huset, då var en av anledningarna till att det blev just detta huset att trädgården var så minimal och vi inte behövde göra ett skvatt med den. Förutom att klippa gräset. Det passade oss utmärkt, eftersom vi är var helt ointresserade av trädgård. Nånting har ändrats. Oklart vad. Kanske är det att barnen är äldre och vi har mer tid. Kanske är det åldersbetingat – när man når en viss ålder så börjar en automatiskt att gilla trädgårdar. Mest troligt det senaste, nu när jag tänker efter. Har fått ett par tecken på annalkande ålderdom det senaste nämligen. Häromdagen var jag och Abbe på biblioteket och Abbe träffade en jämnårig som bombarderade honom med frågor; vad han hette, hur många år han var, vart han bodde osv. Sen vände hon sig till mig och frågade “Är du hans mormor?”. Och igår, när jag jäktade runt på Coop blev jag hejdad av en dam på 60 + som talade om att hon tyckte min (nyinköpta) “blus” var SÅ tjusig. Jag blev först glad och smickrad, men sen när jag tänkte ett varv till… Vill jag verkligen att damen 60 + ska tycka min “blus” är tjusig? Jag vet inte. Men hur som helst, det var ett litet sidospår. Men sammantaget så kanske vi kan landa i att det nya trädgårdsintresset faktiskt bottnar i min ålderdom ja.

Idag var det prelbokat för en väldigt spännande gravidfotografering, men den sköts på till nästa helg, så idag håller jag er med bilder från våra ägor. Enjoy!

 

IMG_8862

In progress.

 

 

 

 

IMG_8860

Bibi är såklart med och kollar läget. Bra storlek på bajslåda blev utlåtandet från Queen B.

IMG_8858

 

IMG_8869

 

 

 

 

IMG_8871

Löjtnantshjärta. Älskar. Påminner mig om mormor och morfar.

 

IMG_8872

 

 

 

IMG_8873

“Vad heter dessa som ni planterat här?”, frågade mamsen och Lars när de var förbi och inspekterade. “Öh… Det är en… blomma.”

 

IMG_8874

Jimmy såg mest ut att tänka “helvete vad detta kommer bli dyrt” när vi gick omkring inne på Träslövs Trädgård och plockade till oss vad vi skulle ha. Men så fick han syn på den här chiliplantan och ett nytt ljus tändes i hans ögon. Vad är det med män och chili?

 

IMG_8875

Men jag har en klematis. En livs levande klematis. Det är så att det nästan kommer en tår.

 

IMG_8881

För att inte tala om den här lilla saken som tydligen ska bli en fjärilsbuske. Jag dör. En egen fjärilsbuske liksom!

 

IMG_8879

Godsherren inspekterar sina ägor.

 

IMG_8882

 

 

IMG_8883

IMG_8884

Man make fire. Det är sen gammalt.

 

IMG_8888

Den här älskvärda saken blommar snart. Då kommer jag gå här ute och sniffa mig hög på dess doft.

 

 

2 Comments
 • Pernilla
  Posted at 20:33h, 24 maj Svara

  så himla roligt det är att läsa här!
  Visst är det åldern, absolut! Men kul att se att Jimmy påtar med stil, inga jobbarbyxor eller så. 🙂
  Bra jobbat!

  • Anna Lindblom
   Posted at 08:28h, 25 maj Svara

   Kul att du läser Pernilla! Och ännu roligare att du kommenterar. Ibland känns det som en bara pratar rätt ut i tomma luften.
   Klart han påtar med stil, min man. Allt annat vore ovärdigt. 😆

Post A Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.