Picpeople calling for peace
2709
post-template-default,single,single-post,postid-2709,single-format-standard,theme-bridge,bridge-core-2.1.1,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,columns-4,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-19.8,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive

Picpeople calling for peace

Picpeople calling for peace

I vår stad har det under året uppmärksammats att det är 100 år sedan det hölls en fredskongress här. Nu i helgen når firandet sin kulmen och det kommer att ske en massa events i stan med anledning av detta. I skolorna har det firats med att elever fått göra varsitt peacemärke som sedan sattes på en träpinne och sattes upp i en installation vid fästningen. Det var en mäktig syn när vi tog oss dit tidigare idag. Vi letade både länge och väl efter Louies, men eftersom där var 4182 stycken att leta bland fick vi tyvärr gå därifrån utan hans.

IMG_5857 IMG_5861 IMG_5862 IMG_5864 IMG_5867 IMG_5875 IMG_5876

Kändes lite ödesmättat att gå omkring bland alla dessa peacemärken som så påtagligt påminde om kyrkogården vid Normandie. Särskilt en dag som denna med den hemska händelsen i Trollhättan i bakhuvudet. Gick omkring med tungt hjärta och tryck över bröstet och tänkte så mycket på de föräldrar som förlorat sitt 11-åriga barn idag. Obeskrivligt hemskt. Hur överlever en sånt?

Sen gick vi i alla fall vidare in mot stan där ”Varberg lyser för fred” var i full gång. Tyvärr var det kallt, blåsigt och duggregnade i vanlig ordning i vår kuststad, men en hel del människor hade ändå vågat sig ut för att sluta upp kring konceptet ”låna en svensk” som för kvällen var ordnat så att en två och två fick låna ett upplyst paraply för att sedan ge sig ut på en stadsvandring och samtala kring Varberg och kanske fred. Kul idé och vackert att se alla dessa leende människor som vandrade omkring under ett paraply samtalandes på det sätt som funkade.

IMG_5882 IMG_5884 IMG_5885 IMG_5888 IMG_5889 IMG_5892 IMG_5897

Vi unnade oss till och med ett restaurangbesök och förundrades över att vi plötsligt är en familj med så stora barn att en kan hitta på sånt här en helt vanlig dag mitt i veckan. Inte en massa planerande innan och jag hade typ inte en gnutta pattsvett pga trilskande barn inne på restaurangen. Det kändes extra fint att vara tillsammans och umgås med varandra denna dag.

IMG_5915 IMG_5922 IMG_5923

Innan vi åkte hemåt hann vi se en eldshow också.

 

No Comments

Post A Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.