Minivacay
6521
post-template-default,single,single-post,postid-6521,single-format-standard,theme-bridge,bridge-core-2.1.1,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,columns-4,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-19.8,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive

Minivacay

Minivacay

Vi drog till Österlen i förra veckan. Vad viktigt det är att komma hemifrån nån dag eller två då man har semester, även om man bor fantastiskt fint nära havet. Så länge man är hemma finns det ju alltid något trist att ta tag i; tvätt, städ, gräsklippning och annat trök. Vi har ju en längre semesterresa inbokad i december så några större utsvävningar har vi inte råd med, men en liten tur till Skåne fick det bli. Varken jag eller Jimmy har (i vuxen ålder) varit på Österlen och var nyfikna på om det var så fint som alla säger. Och omg om det var vackert! Så fint, så fint så vi blev alldeles förälskade och faktiskt till och med fick inse att Varberg blivit besegrat i vackerhet. Varberg är fint, men Österlen alltså… Jösses vad härligt där är! Först stannade vi till i Simrishamn. Vi käkade goda ekomackor på KIN Bröd och Fik och tog en titt hos Apotekarns butik och fina trädgård. Fast mest gick vi omkring och njöt av alla fina gränder och gamla hus. Och stockrosor. Och vackra dörrar. Hit kommer vi att återvända – definitivt.

Efter Simrishamn var det dax att presentera vår överraskning för barnen; att besöka Mandelmanns Trädgård. Framförallt Louie älskade tv-programmet med herr och fru Mandelmann när det gick. Det var så roligt att se hans min när vi körde in på grusvägen och bad honom läsa på skylten – han blev SÅ glad!

Där var otroligt fint. Välskött, men vilt och härligt på samma gång. Inspelning av nästa säsong pågick och därför var inte herr och fru Mandelmann på gården och arbetade hörde vi, men när vi gick iväg till ”ensamma trädet” kom vi mitt i inspelningen och till barnens lycka ställde Marie upp på en bild tillsammans med dem. Det var Gustav som filmades när han och hunden Saffran flyttade korna från en hage till en annan. Väldigt spännande tyckte vi alla fyra. Nu kan vi också skriva under på att precis så där idylliskt och fint det ser ut på tv – lika fint är det irl.

Vi hade bokat bord på Franskans Creperie i Rörum på kvällen och vi käkade de mest fantastiska galetterna. Väldigt hög mysfaktor på stället också.

Boende var inte så himla lätt att få tag på till rimligt pris, blev vi varse när vi började leta. Vi ville inte bo på hotell utan något mindre och mysigare. Då blev det också problem att hitta tillräckligt stora rum där vi alla 4 fick plats. Men efter lite letande hittade vi Jägmästarbostället där vi lyckades boka ett familjerum till bra pris. Här var det inte svårt att bli förälskad och börja drömma om att  sälja parhuset i Varberg och flytta till Österlen och driva ett B&B.

Alla sov gott här och vaknade upp till typ sommarens varmaste och soligaste dag och vi åt frulle på trappan. Hur mysigt som helst.

När vi hade checkat ut drog vi ner till nationalparken Stenshuvud. Här badade vi i ett iskallt hav och njöt av sandstranden som kändes som utomlands.

Vi avslutade vår Österlenvistelse med ett besök på Kiviks Musteri innan vi drog hemåt. Häpp!

Det var definitivt inte sista gången vi var här. Nästa gång stannar vi längre så vi hinner utforska mer.

 

No Comments

Post A Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.