#metoo
6883
post-template-default,single,single-post,postid-6883,single-format-standard,theme-bridge,bridge-core-2.1.1,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,columns-4,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-19.8,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive

#metoo

#metoo

Hashtaggen #metoo som gått varm senaste dagarna har väl knappast gått någon obemärkt eller oberörd förbi. Självklart inte mig heller. Jag tror inte det finns någon tjej som klarat sig utan att fått känna på sexuella trakasserier och/eller övergrepp. Jag är inget undantag, men för en vecka sedan var det inget jag ens reflekterade över – så normaliserat är det för mig. Jag skäms nu, men jag har till och med raljerat om och gnällt lite på Jimmy för att han inte nyper mig i rumpan eller tafsar på mig i förbifarten. Varför? Jo, för att jag är matad av samhället att mitt värde som kvinna mäts i uppmärksamhet från män. Utan uppmärksamhet från en man känner jag mig förbrukad, gammal, ful, fet och fel. Det är så sorgligt att jag vill gråta och jag vet inte ens om jag kan förändra detta beteende i mig själv, eller om det är kört?

Vad som definitivt inte är kört är nästa generation. Våra söner. Här kommer min chans till upprättelse. Kanske är det för sent att ändra min egen generations synsätt på kvinnor, men mina söner kommer att ha ett annat. De kommer skaka oförstående på huvudet när vi berättar om vad tjejer fick stå ut med på min tid. De kommer att ha vett att veta hur man behandlar alla människor på ett respektfullt sätt. I deras generation kommer samtycke vara norm och självklart.

Louie. Du enkla, självklara unge som står med båda fötterna stadigt på jorden. Du är mitt hopp. Min upprättelse.

Tags:
1 Comment
 • Louvisa
  Posted at 17:32h, 29 oktober Svara

  # METOO…

  Tack, för ditt engagemang….
  Jag är mamma till 3 söner och farmor till 4 barnbarn pojkar…6-2 år
  En av mina söner (liten till växten) blev maktutnyttjad när han gick i 8:an, på skolan.
  6killar hade nöjet att utsätta småväxta pojkar för övergrepp. De gick i 9:an
  De tog av en kille byxorna, kastade upp dem i taklampan.
  Min son blev upptryckt mot väggen och blev greppad i skrevet,
  Tölpar sa utbildningschefen när jag krävde deras avstängning.

Post A Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.