Me myself and I
397
post-template-default,single,single-post,postid-397,single-format-standard,theme-bridge,bridge-core-2.1.1,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,columns-4,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-19.8,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive

Me myself and I

Me myself and I

Jag lider av en rätt så kass självkänsla, som yttrar sig i en ofta närvarande ångest och ett överdrivet behov av bekräftelse av olika slag. Jag är också extremt känslig för kritik och har en förmåga att tolka sådant som sägs som något negativt mot mig som person. Detta i kombination av att jag en så kallad självutnämnd ”sannings-sägare” har gjort, och gör, att jag ofta hamnar i tillstånd av rent självförakt. Sedan 1,5 år tillbaka går jag i kognitiv terapi med målet att bli en helare människa och framförallt bli en bättre förälder. Och det hjälper, det gör det, men det går långsamt. Det är liksom ingen liten skuta med last av dålig självkänsla och självförakt som ska vändas och hamna på rätt köl. Men jag kämpar på. Vad det beror på är såklart en blandning av arv, miljö och samhällets strukturer, och jag lär knappast vara ensam med detta ”problem”. Ibland får jag små, små glimtar av självinsikt och ser allt glasklart och dessa stunder är så värdefulla för mig. Då upplever jag mig själv som perfekt, precis som jag är. Jag ser det vackra i mig själv och känner mig stark. Det går snabbt över, men det är dit jag hela tiden strävar. Och det är ju så sant det en säger: en måste sätta på sig själv syrgasmasken innan en kan hjälpa sina barn eller någon annan på flyget.

Så. Här är jag. Så här ser jag ut. Och istället för att fokusera på skelandet, de djupa fårorna runt munnen och mina skeva tänder så tänker jag på att mina ögon ser vänliga ut och att när jag tittar på mina barn så ser de trygghet i dem. Och mina skeva tänder fyller ju en jättebra funktion – jag kan ju tugga en massa god mat (och godis) med dem. Och fårorna runt munnen… Tja, om jag gråter så hjälper de ju till att leda tårarna förbi munnen istället för att hamna i. Typ.

IMG_9113

IMG_9114

IMG_9133

IMG_9136

4 Comments
 • Kia
  Posted at 20:10h, 03 maj Svara

  Ser du inte en helt flawless hud och ett tjockt svallande hår som hade gjort Rapuntzel avis? Eller en tjej med känsla för stil, en tjej som utstrålar mod och självsäkerhet? För det är vad jag ser. Kram på dig! ❤️

  • Anna Lindblom
   Posted at 06:19h, 04 maj Svara

   Men… I’m speechless. Tack! ❤
   Kram tebax.

 • Agneta
  Posted at 19:35h, 06 maj Svara

  Vacker, ärlig och mycket modig! Kram

  • Anna Lindblom
   Posted at 06:21h, 07 maj Svara

   Kram right back at ya Agge! ❤

Post A Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.