Kämpa våren!
501
post-template-default,single,single-post,postid-501,single-format-standard,theme-bridge,bridge-core-2.1.1,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,columns-4,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-19.8,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive

Kämpa våren!

Kämpa våren!

Jag har inhandlat en (1) fröpåse i år. Vi har en tomt på ungefär 2 kvm så det är inte så mycket att spela på, om en säger så. Men en liten ynka fröpåse det kände jag ändå att mina husmorsgener (ha ha) krävde. Så idag har det odlats minsann. Luktärter. Massor av luktärter. I vårt lilla land – som antagligen skulle sätta någon form av världsrekord i minsta odlingsutrymme om det fanns med i Guinness rekordbok. Men sen blev det en massa sådana där fröer kvar så då drabbades jag av odlings-djävulen och tryckte ner fröer i varenda kruka jag kunde uppbåda.

Och luras nu inte att tro att jag är en sån där pedagogisk mor som involverar mina avkommor i agrikulturella ritualer för att de ska lära sig vad Moder Jord kan uppbringa av bara ett litet, litet frö, bara för att Abbe råkar vara med på några bilder här. Närå, jag fick bita mig i läppen flertalet gånger när han spillde jord överallt och det blev stökigt och han tryckte ner fröerna för långt och what not. Herregud vad överskattat det är att ha med sina barn när en pysslar.

Så nu är jag redo på allvar. Kom igen nu våren – kämpa!

 

 

IMG_9659

Sjukt bra med cab när en ska frakta hem övervintrande olivträd och annat.

IMG_9666

 

 

IMG_9669

Luktärter var det här!

 

IMG_9671

Och här.

 

 

IMG_9673

Kaprifolen. Älsk på den.

 

IMG_9675

Här får du en skymt av landet. “The land” som vi säger. Det är det svarta bakom tigern.

 

IMG_9676

Ser du tigern?

 

IMG_9678

No Comments

Post A Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.