Jul på Håkesgård
2924
post-template-default,single,single-post,postid-2924,single-format-standard,theme-bridge,bridge-core-2.1.1,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,columns-4,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-19.8,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive

Jul på Håkesgård

Jul på Håkesgård

Jag, precis som resten av världen, har ett tungt hjärta idag. Insikten om de fruktansvärda händelserna i Paris satt som en käftsmäll och frukosten växte i munnen på mig när jag tittade på nyhetssändningarna i morse. För tillfället har jag känslorna utanpå huden av olika skäl, och då är det i stort sett omöjligt för mig att stänga av och det känns som jag absorberar upp ALLT. Jag känner så mycket att det nästan får mig på knä. Det var med tungt hjärta jag satte mig i mammas bil för att åka ut till Håkesgård för att julpyssla med Marie och Viktoria som driver företaget Trip2garden. Det kändes så fel – hur ska jag ens kunna tänka på jul när världen står i brand? Men så kom vi dit och det visade sig för det första att jag inte hade någon täckning på telefonen och att det därmed var omöjligt att följa någon nyhetsuppdatering, och dessutom var det omöjligt att inte känna av harmonin och bli lugn i denna oas som Marie bor i.

IMG_6508

Så i mig blev det för en stund lugnt och stilla. Och jag kände faktiskt till och med nån slags julstämning. DET är bra jobbat av Marie och Viktoria att åstadkomma. De hade dukat upp en massa fint som funkade som inspiration när vi sedan själva fick göra våra kransar/julgrupper/adventsljusstakar.

IMG_6478 IMG_6479 IMG_6483 IMG_6488 IMG_6510 IMG_6499 IMG_6498 IMG_6534

De gick också igenom lite olika tekniker så vi hade ett hum om hur vi skulle gå tillväga.

IMG_6477 IMG_6482 IMG_6486 IMG_6491

Det är ju väldigt lyxigt att ha tillgång både till experthjälp och allt möjligt material. Det blir lätt att skapa och låta kreativiteten flöda. Precis vad mitt inre behövde.

IMG_6529

Årets första skinksmörgås erbjöds och plötsligt var det extremt svårt att hålla sig det vegetariska levernet. Ingen regel utan undantag sa jag och mumsade glatt i mig grisrumpan som jag bestämde mig kom från en jättelycklig gris från någon gård precis i närheten. Glögg fick vi också. Och julmust. Som sagt – omöjligt att inte få julkänsla.

IMG_6531 IMG_6496

IMG_6537

Här hänger min skapelse. The årets krans. Eftersom det blåste storm när vi kom hem ville jag inte hänga ut den, så nu hänger den i vår hall och doftar jul.

Stort tack till Marie och Viktoria som gav mig ett par timmars sinnesfrid i en värld av kaos. Väldigt mycket tack.

No Comments

Post A Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.