Holy Smoke Bbq & Chiligaraget
1668
post-template-default,single,single-post,postid-1668,single-format-standard,theme-bridge,bridge-core-2.1.1,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,columns-4,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-19.8,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive

Holy Smoke Bbq & Chiligaraget

Holy Smoke Bbq & Chiligaraget

“När du gör inlägget får du inte skriva att de grillar Anna!” Öh… Nähä? Vad tusan gör de då? Tydligen är det en väsentlig skillnad på “att grilla” och “bbq”. Jag tänker inte gräva ner mig djupare i detta ämne eftersom huvudgrejen med den här bloggen är foto och inte grill… f´låt – BBQ. Har ni frågor på detta så hänvisar jag till min man nörden. Vad jag vet är att vi drog söder ut igår, hela familjen Hellström-Lindblom. Närmare bestämt till det här bbq-stället “Holy Smoke BBQ som Johan Fritzell byggt upp mitt ute i ingenstans i Skåne. Några skyltar finns det inte så för att hitta får en köra på gps. Öppet bara lördagar och söndagar. Enkelt, rustik och mycket snyggt. Och givetvis fantastiskt gott. Alltså dra-åt-helvete-gott. Någon skulle kanske säga att det “kn-lar i mun”, men så skulle jag aldrig prata. Definitivt inte skriva.

Det hela är uppbyggt av svarta containrar och en sitter vid långbord och bänkar.

Det hela är uppbyggt av svarta containrar och en sitter vid långbord och bänkar.

IMG_3947 IMG_3953 IMG_3954 IMG_3957 IMG_3967

Mexikansk läsk. Med 100 % sugar.

Mexikansk läsk. Med 100 % sugar.

IMG_3981

Här är själva underverket; "smokern" Eller grill. Eller nåt.

Här är själva underverket; “smokern” Eller grill. Eller nåt.

Hyfsat taggad Krille.

Hyfsat taggad Krille.

Här fick barnen grilla marshmallows.

Här fick barnen grilla marshmallows.

IMG_3988 IMG_3989

En livs levande bbq-farbror.

En livs levande bbq-farbror.

 

Maten på plåtbrickor. Så snyggt. Vem kommer på sånt?

Maten på plåtbrickor. Så snyggt. Vem kommer på sånt?

IMG_4008

Som sagt var, så ligger stället mitt i ingenstans på ett väldigt coolt ställe som jag hade kunnat gå runt och fota i timmar. Kolla bara:

IMG_4000 IMG_4001 IMG_4003 IMG_4005 IMG_4006 IMG_4014

 

Sen upptäckte vi ett gigantiskt växthus som visade sig vara fyllt med 30 olika sorters chili och vi fick the grand tour av mr Chili himself – Mark Wilcox. “Chiligaraget” kallar han sitt mecka och medan han berättade allt om chili för nyfikna åhörare så dog jag en smula tillsammans med min kamera inne i hans växthus.

IMG_4016 IMG_4020

Det måste ju ha tagit en liten stund att binda upp all chili.

Det måste ju ha tagit en liten stund att binda upp all chili.

IMG_4023 IMG_4025 IMG_4027 IMG_4030 IMG_4033 IMG_4034 IMG_4040 IMG_4043 IMG_4048 IMG_4052 IMG_4056 IMG_4057 IMG_4059

Sen sa ciruksen hej då till Holy Smoke Bbq och Chiligaraget. På återseende. Eller så öppnar vi ett eget place i Varberg…

IMG_4065

No Comments

Post A Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.