Hemma
1354
post-template-default,single,single-post,postid-1354,single-format-standard,theme-bridge,bridge-core-2.1.1,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,columns-4,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-19.8,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive

Hemma

Hemma

Vi flyttade till vårt hus i december 2006. Louie var drygt 1 år och och i februari samma år hade vi flyttat till en lägenhet i stan och kände oss jättenöjda med det – “vi är inte såna som har hus” sa vi åt varann i samförstånd. Så när våra kära vänner Ida och Staffan frågade oss om vi ville hänga med dem och titta på några nybyggda parhus på Breared så följde vi mest med för vi visste att det skulle bli Ida-bakad fika efteråt. Det fanns inte en enda tanke på att det var VI som skulle bli helt kära i huset och ett halvår senare flytta in. Men så blev det. Det var verkligen kärlek vid första ögonkastet och utan att ens tittat på ett enda hus till så köpte vi huset på Marmorgatan och flyttade in. Jag minns så väl känslan när vi stod i köket och packade upp prylar – nu är vi hemma. På riktigt.

Och när jag för några dagar sedan skulle slå mig ner på altanen med en bok och en kopp kaffe så slogs jag återigen av mycket jag älskar vårt hus. Hur hemma det är och hur trygg jag är här. Som alltid när jag mår väldigt bra så drabbas jag av tvånget att fota. Som för att frysa ögonblicket och spara det.

IMG_1669

“Vad är det du odlar i den krukan Anna?” Så frågade Lise mig häromdagen. Tja. Det är lite ogräs. Men jag tyckte det var synd att ta bort det – det är ju så frodigt.

IMG_1657-2

Note to self: nästa år ska jag bara plantera petunior i olika färger. Den bara växer och växer den här som står i krukan på trappan. Och doften är ljuvlig.

IMG_1658

Jodå, all sallad, rabarber, morot och dahlia har tagit sig. Växer och frodas, jajamensan. En har väl gröna fingrar så det förslår.

IMG_1660-2

Klematisen kämpar uppåt.

IMG_1661

Löjtnantshjärta. Älsk på den.

IMG_1665

När altandörren står öppen på kvällen och doften från den här kommer in i duster.

IMG_1666

Vi kan skryta med att vara självförsörjande när det kommer till vinbär.

IMG_1668

Ja, jag vet att det ser arrangerat ut. Men det var faktiskt inte det. Helt ärligt.

IMG_1663 IMG_1664 IMG_1670 IMG_1671 IMG_1672 IMG_1673

No Comments

Post A Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.