Hej då sommaren.
8255
post-template-default,single,single-post,postid-8255,single-format-standard,theme-bridge,bridge-core-2.1.1,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,columns-4,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-19.8,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive

Hej då sommaren.

Hej då sommaren.

Igår badade vi i havet, Louie och jag. Det var kallare i vattnet än i juli, men varmare än i april när jag badade första gången för i år. Att bada är underbart. Jag mår aldrig så bra som efter ett dopp i havet. Jag lovar mig själv att kallbada oftare i vinter. Middagen åt vi på altanen sen – en får passa på när det kommer lite eftersläntar-värme och hälsar på.

Helgen som var blev en riktig urladdning för mig. Säsongens sista (inbokade) bröllop följdes av 35-årsfest på lördagen och jag var som en urvriden trasa både på söndagen och måndagen. Förlamande trötthet och ont i hela kroppen, så som jag får när jag fotar bröllop. Antagligen för att jag spänner mig sjukt mycket under så många timmar. Det vill ju till att prestera på topp vid en bröllopsfotografering och det blir sällan en sekund för över att slappna av.

Idag hade jag i alla fall energi över för att ägna eftermiddagen åt att “plocka in sommaren”. Det känns i luften att det är höst nu. Det blir inte mer sommar. Sorgset, men å andra sidan har det varit en lång sommar om man räknar sommaren från det att en börjar bada till att en tar sista doppet. April till september är inte fy skam för att bo på norra halvan av jordklotet.

Kan fortfarande skörda tomater och pirripirri.

Krassen blommar vackrare än någon gång i sommar då den mest var gul och vissen. Även jätteverbenan har gjort en late comeback nu på höstkvisten.

Alla dynor och kuddar är nu inplockade i förrådet, men för att det inte ska bli för smärtsamt så får sommarblommorna mellanlanda under taket på altanen ett tag till, innan de åker på vinterförvaring. Ett tag till borde vi väl klara oss från frost?

No Comments

Post A Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.