Ett dygn på Sri Lanka
7082
post-template-default,single,single-post,postid-7082,single-format-standard,theme-bridge,bridge-core-2.1.1,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,columns-4,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-19.8,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive

Ett dygn på Sri Lanka

Ett dygn på Sri Lanka

At last. Inte helt enligt plan och efter en ganska jobbig resa där jag hann ångra hela grejen både en och två gånger innan vi var framme. Men efter bara ett litet ynka dygn är det värt allt slit. Älskar Sri Lanka! Och då har vi enbart sett Colombo som är huvudstaden på ön med två miljoner invånare i. Här är trafiken kaos och en salig blandning av otroligt vackra koloniala byggnader, skyskrapor och plåtskjul. Fullsmockade bussar och ett myller av mopeder och tuktuks.

Dessutom snackar vi jul-overload här. All in liksom. Vi som trodde vi åkte från julen.

Louie är some kind of superstar här med sitt blonda, långa hår.

Jimmys mustasch väcker stort intresse och förundran och mina tatueringar likaså. Här i Colombo är det glest mellan turisterna eller i alla fall västerlänningar så vi är lite exotiska. Antar att vi kommer smälta in bättre nere vid kusten där de flesta turister håller till.

Vi skulle åkt en av världens vackraste tågresor idag, men tydligen bestämde sig alla lokförare att passa på att strejka just nu så det sket sig. Det blev en extra dag i Colombo istället, vilket inte kändes som nån större katastrof. Vi fick lite mer storstad än planerat bara. Vi fick letat upp en liten strandremsa för att kunna doppa tårna i Indiska oceanen för att stilla det värsta havslängtet.

Det är varmt och skönt. Det ligger liksom ett dis över allt som ger ett magiskt ljus – försöker få fram det i bilderna så gott jag kan. Och så alla dofter. Så mycket dofter överallt.

Imorn åker vi till djungeln för att sova i trädkojor ett par nätter. Spännande!

No Comments

Post A Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.