En kopp te i värmen
8473
post-template-default,single,single-post,postid-8473,single-format-standard,theme-bridge,bridge-core-2.1.1,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,columns-4,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-19.8,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive

En kopp te i värmen

En kopp te i värmen

Vi har haft uselt wifi i huset de senaste dagarna. Egentligen tycker jag det är bra – i alla fall för barnen, men i ärlighetens namn är det rätt frustrerande när det inte funkar. Men idag vaknade vi med lite bättre speed i grejerna så jag tänker att jag slänger upp lite bilder här medan jag kan.

Vi var på teplantage häromdagen. Vi hann inte med det förra gången så det stod högt upp på todo-listan i år.

Vi fick gå runt plantaget tillsammans med en guide som berättade en massa spännande saker, t ex om Virgin White Tea. Te´t som enligt kinesisk tradition skulle plockas av oskulder med en guldsax ner i en guldskål och som endast får röra en kejsares läppar. Det är bara de blad som fortfarande är ihoprullade som på bilden som får användas, så fort de slår ut är de förbrukade. De ska vara extremt nyttiga, proppfulla av antioxidanter och annat som botar ungefär allt om man väljer att tro på´t. Om jag väljer att tro på`t? Självklart. Jag köpte 5 tepåsar för 150 kr som ska kommer ge mig ett långt och hälsosamt liv. Numera har de dock gjort avkall på det där med oskulder som plockare och saxarna behöver inte vara i guld, men handskar måste de ha på sig när de plockar bladen.

Den här lille kömpisen satt och solade sig och var allmänt nöjd med livet när vi gick förbi.

Här berättar vår guide om hur deras téer smaksätts. Med hibiskus bland annat.

Vi fick smaka på ceylonkanel som är otroligt gott – lite sötare än den vi är van vid. Den innehåller nästan inget av det giftiga ämnet kumarin som den kanel vi köper i affären hemma gör så det köpte vi också med oss av.

Så mycket klorofyll! Otroligt vackert – eller hur?

Vi fick provsmaka färsk peppar också. Det var rätt starkt…

De här fina damerna ställde upp på bild. Ser väl kanske inte så jätteroade ut, men det tog jag ingen hänsyn till.

Vi blev bjudna på te och kaka efter rundturen. Mmmm, en kopp te i värmen var exakt vad en längtade efter…

Inne i tefabriken användes samma maskiner som alltid – de var ca 150 år gamla. Vi fick se hur processen går till och hälsa på arbetarna.

Te, kanel och peppar fick följa med hem från den fina affären som avslutade vår rundtur.

No Comments

Post A Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.