En illusion
5986
post-template-default,single,single-post,postid-5986,single-format-standard,theme-bridge,bridge-core-2.1.1,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,columns-4,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-19.8,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive

En illusion

En illusion

Ett insta-inlägg jag gjorde igår fick mig att reflektera över instavärlden vs. den fula verkligheten. Igen. Det är inte första gången och jag har ju t ex 2 konton på instagram – ett med redigerade bilder som också är min marknadsföringskanal och ett privat där den oredigerade verkligheten finns. Det sistnämnda är ett låst konto. Jag önskar att jag kunde säga att det är låst pga att jag lägger upp bilder på mina barn där men det gör jag ju även på mitt publika konto så den ursäkten sket sig, pardon my french. Jag får helt enkelt erkänna att jag drar mig för att vara ”oredigerad” offentligt. Fast å andra sidan kanske det är högst mänskligt och kulturellt betingat att man vill visa upp sin snyggaste sida? Hur som helst så la jag upp en bild på min lördagsfrulle som var helt ostylad och ful. En urdrucken kopp kaffe, smulor på bordet, en ostskalk. Kort sagt – en helt vanlig frukost i ett helt vanligt hem. Jag hashtaggade den med #denfulaverkligheten, men ju mer jag tänkte på det och också fick ett par kommentarer på bilden så insåg jag att den häringa verkligheten kanske inte alls är så himla ful alltid? Kanske man skulle försöka blanda in lite ”ful” vardag och verklighet i det där finflödet på @picpeople.se och på så vis lära sig uppskatta det vanliga livet lite mer? Kanske är den här tvätthögen inte så jävla ful trots allt? De visar ju på att vi är en familj på 4 pers som lever och frodas, som har tillgång till obegränsat med vatten och därför kan duscha varje dag (och på så vis använda sinnesjukt många handdukar tydligen) och byta underkläder och både har råd och är fysiskt kapabla till att träna på gym, innebandy, padel och annat.

Det kanske inte är så fult trots allt? Sen älskar jag vackert komponerade bilder och inspireras massor av stylade hem både på instagram och i bloggar, men det ena kanske inte behöver utesluta det andra? Varann vatten är ju brukligt när man festar till det med alkohol (även om just jag är ganska dålig på att leva efter den devisen) – kanske kan man köra samma taktik på sociala medier? Varannan vacker, välkomponerad bild, varannan ”ful verklighet”?

I övrigt spenderar vi helgen i en svettig idrottshall då det är innebandyturnering för Louie som gäller. I fredagskväll var vi dock på Joe Laberos show och blev grundlurade till höger och vänster, 1 april-helgen till ära. Både Louie och Abbe blev inspirerade och fick en trollerilåda signerad av den store illusionisten som invigdes innan ens kläderna kommit på igår morse.

Nu väntar ännu ett pass i idrottshallen innan det är soffläge och uppladdning inför måndagen och första arbetsdagen på mitt nya jobb. Happy söndag peeps!

Tags:
No Comments

Post A Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.