Beloved
1722
post-template-default,single,single-post,postid-1722,single-format-standard,theme-bridge,bridge-core-2.1.1,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,columns-4,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-19.8,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive

Beloved

Beloved

Jag är ju en sucker för det här med ögonblicken. Det är det roliga med fotografering och att göra det när människor är in action, eller dokumentärt som det heter, det brukar gå rätt bra. Ögonblicken finns ju där hela tiden. Men att fånga ögonblick på beställning – det är svårare. Att få fram äkta känslor när en kör upp sin kamera i nyllet på folk, det är lite av en utmaning måste jag säga. Beloved är en slags fototeknik som går ut på att göra fototillfället till något mer än bara just ett fototillfälle. Det handlar om att få fram en genuin känsla och kanske till och med skicka med paret känslan hem, efter fotograferingen. Jättespännande och lärorikt. Och svårt. Karin på Don´t Blink är certifierad Beloved-fotograf och höll idag sin första kurs i tekniken och jag fick äran att delta tillsammans med fem andra fotografer. Som vanligt intressant och roligt att träffa andra med samma intresse för foto. Till kursen var vi ombedda att bjuda in ett par att fota för att träna på tekniken och jag lyckades locka med mig Anna och hennes tjej Karolina som med stort tålamod lät sig instrueras och fotas. Så här blev resultatet:

IMG_4555 IMG_4575 IMG_4587 IMG_4611 IMG_4641 IMG_4643 IMG_4648 IMG_4656 IMG_4660 IMG_4663 IMG_4667

 

Trots att jag var väldigt koncentrerad på min uppgift – att ge paret rätt instruktioner (eller invites som det heter på Beloved-språk) och fick hjärnsläpp flera gånger och trots att vi bara hade en kort stund på oss så känns det som att Anna och Karolina fick några ögonblick där inget kom emellan dem. Och det är själva meningen med Beloved.

No Comments

Post A Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.