AMERIKANSK FOTBOLL (LOUIE)
2600
post-template-default,single,single-post,postid-2600,single-format-standard,theme-bridge,bridge-core-2.1.1,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,columns-4,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-19.8,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive

AMERIKANSK FOTBOLL (LOUIE)

AMERIKANSK FOTBOLL (LOUIE)

Amerikansk fotbollsplan är inte likadan som en fotbollsplan, den amerikanska fotbollsplanen har siffror vid sidorna och man försöker springa med bollen till touchdown området. Man får tacklas hårt och det är lättare att tackla nerifrån då åker spelaren bakåt och ramlar på rygg. En vanlig fotbolls plan har två mål men det har också Amerikansk fotboll fast inte likadana för fotbollsmål har nät och stolpar, när Amerikansk fotboll först har en rak stolpe sen en stolpe till som ligger vågrätt och två stolpar till som står på den stolpen som ligger vågrätt och på var sin sida. Också är planen 109,7 meter lång (120 yards) och 48,8 meter bred alltså (160 fot). 

 

american-football-field-vector

UTRUSTNING

Utrustning har man för att inte bli skadad och för det är tuffa tag i a-lag matcherna. Man har axelskydd, knäskydd, hjälm, lårskydd armbågsskydd och tandskydd. Om man inte har alla dessa skydd så kan man inte spela och man blir skada lätt som en plätt. 

Utrustning

 

BOLLEN

Bollen måste man ha för att kunna spela match och den måste va bra pumpad och helt paff då går inte det att spela. man använder bollen typ som handboll fast bollen är mycket konstigare och den är inte rund.

Boll

MATCH

Man måste vara 11 mot 11 om man inte har det blir det svårt att spela för det finns olika positioner och det finns quarterback, widereceiver, runningback, centerback, kicker, defenser, safety, fullback, long snapper, upback, punter,  holder, linebacker, tight end, offensiva linjen och gunner.

När jag har varit i U.S.A och där dom spelar amerikansk fotboll så har jag blivit intresserad och köpt en amerikansk fotboll så att jag kastade med kompisar och papporna. Det jag gillar mest är att kasta och fånga bollen. 

Match

2 Comments
 • Mucki
  Posted at 03:29h, 07 oktober Svara

  Snyggt Louie! Välkommen till min värld. Det absolut bästa med amerikansk fotboll är att man längtar till att sommaren är över och att NFL börjar på hösten. Inget är roligare och bättre än när sommaren är över 🙂

  • Anna Lindblom
   Posted at 07:45h, 07 oktober Svara

   Louie undrar om ni kan byta amerikanska fotbollskort nästa gång ni ses?

Post A Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.