En kärlekshistoria
354
post-template-default,single,single-post,postid-354,single-format-standard,theme-bridge,bridge-core-2.1.1,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,columns-4,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-19.8,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive

En kärlekshistoria

En kärlekshistoria

När vi var på Bokmässan i Göteborg förra våren så fick vi tips om Bea Uusmas “Expeditionen. Min kärlekshistoria.” I ärlighetens namn ska sägas att den tilltalade mig måttligt, men eftersom Jimmy känner “tipsaren”, som btw råkade jobba för förlaget som gav ut boken, så ryckte jag på axlarna och köpte den. Den billigare pocketversionen utan bilder i. Bläddrade lite lojt i den på vägen hem och konstaterade att de här tabellerna i mitten på 20 sidor eller så, de kan en ju bläddra snabbt förbi. Jag visste just ingenting om Andrée-expeditionen. Det är möjligt att någon sömnig lärare nämnt något om saken, men det var i alla fall inget som hade fastnat i min skalle (eftersom jag förmodligen var fullt upptagen med analysera vilken som var den perfekta nyansen på pudret att spackla fejset med, vilken doft av Body Shops parfymolja en skulle ha – Dewberry, Strawberry eller Vanilla, samt om snyggaste killen skulle gå på Högtryck så en fick chansen att dansa en tryckare med händerna i hans bakfickor. Såna viktiga saker.).

Så började jag läsa. Och jag läste. Och läste. Och läste. Det var baske mig omöjligt att lägga boken ifrån sig. Beas kärlekshistoria blev också min kärlekshistoria. Hennes besatthet av Expeditionen blev logisk och när jag kom till de 20 sidorna i mitten så kan jag berätta att jag lusläste varenda ord. Beas sätt att förmedla sin historia kan omöjligt lämna någon oberörd. Jimmy läste boken med samma resultat som mig och alla andra som läst den säger det samma. Så när jag läste att Bea skulle föreläsa på Campus i Varberg blev jag förstås eld och lågor. Dagen som biljetterna släpptes satte jag mig vid datorn strax innan 07.00 och fick ett hånfullt “FULLBOKAT” i fejset. Tydligen släpptes biljetterna 06.00 och var slut på en kvart. Ridå ner. Eller röven som en också kan säga om en är lite mer som mig. Fatta min lycka när min fina kompis Malin messar mig nån timme innan föreläsningen och det visar sig att hon har en biljett över som jag kunde få! Jag fick alltså chansen att höra och se den här fantastiskt coola och duktiga tjejen berätta om sin passion och besatthet och hon trollband alla. Jag hade t o m gåshud vid flera tillfällen.

Rätt var det var när vi satt där så inser jag att jag måste fota. Måste fota denna fascinerande varelse. Eftersom jag inte hade tagit kameran med mig fick Jimmy köra in till stan med den. Inga konstigheter. Och så kastade jag mig fram efter föreläsningen och ställde två frågor – blir det någon film och får jag fota dig? Svaret blev ja. På båda frågor. Jag köpte också den illustrerade utgåvan och bad henne signera den till mina barn. Jag tänker mig att dom ska få fascineras lika mycket som jag när de är tillräckligt stora.

 

 

IMG_9036

IMG_9042

IMG_9047

IMG_9051

IMG_9055

No Comments

Post A Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.