PicPeople goes förskolefotografering

När jag fick förfrågan om att göra en förskolefotografering sträckte sig min erfarenhet av sådan fotografering till att jag svurit över mina egna barns skolfotograferingar gjorda av företag som t ex Photomic. Jag fattar förstås att det inte är så himla enkelt att fota en hel skola, det måste vara en brutal utmaning att fota utifrån löpandebandprincipen. Vilken fotograf lyckas få till en känsla i bilden då? Det enda jag visste då var att SÅ vill jag inte fota. Ingen löpandebandprincip, inga stelt uppställda barn framför en gråmelerad bakgrund. Nu hade jag förmånen att få jobba tillsammans med entusiastiska pedagoger som var väldigt hjälpsamma och härliga så det hela gick som en dans. Jag var så himla nervös innan och som vanligt förbannade jag mig själv för att jag bara: ”Kul! Ja visst kan jag göra det.” när jag fick frågan av pedagogen Josephine. Men det var så fantastiskt kul! Jag fick en överdos av gulliga ungar och var nästa hög på deras energi när jag kom hem, samtidigt som jag var helt slut. Mycket märklig känsla. Sen följde själva administrationen runt att få ut rätt bilder till rätt föräldrar för påseende och sen beställningarna av förstoringar och det var en utmaning i sig. Tur jag har en strukturerade och organiserade man som min högra hand när det kommer till sånt här.

Jag har fått tillstånd att publicera bilder på några av de fina ungarna.

img_1829 img_1859 img_1887 img_1889 img_1923 img_1951 img_2061 img_2090 img_2130 img_2145 img_2214 img_2234 img_2266 img_2279 img_2314 img_2388

Visst är de hur härliga som helst, kidsen?!

10 Replies to “PicPeople goes förskolefotografering”

 1. Josephine Serholt

  Nervös? Du? Kunde man inte tro när du stod redo med kameran inför ca 35 kids! Visst hade vi några utmanande timmar, men det va det lätt värt när man ser resultatet! De stora tråkiga bolagen som skickar ut sk ”fotografer” och tar stela bilder på barn framför en grå bakkrund kan slänga sig i väggen!
  Alla bilder blev super! Vi är så nöjda på förskolan och har bara hört fina kommentarer från föräldrar!
  Ett stort tack till dig Anna!
  Kram

  • Anna Lindblom

   Åh tack Josephine! Vad glad jag blir. Jo! Jag var supernervös, men så jäkla nöjd med att jag gjorde det! Jag hade verkligen skitkul.
   Och tack ska NI ha som gav mig förtroendet.

   Kram!

 2. Karro

  Fantastiska ❤️ Önskar att alla fotograferingar skulle vara såhär.. Superfina bilder på alla kidzen!!!

 3. Jessika

  Nämen vilka härliga bilder, önskar att mina barn hade fått den chansen att bli fotad på detta vis när de var små. Helt underbara porträtt med en go känsla….

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.