Hejdå 2015

Det är en smula uppförsbacke idag, så här första dagen på 2016. Men det känns väl kanske inte så oväntat eller särskilt unikt för mig just idag. Dagen efter kvällen före har ju en tendens att sätta spår. Men nu är klockan sen eftermiddag och jag har just ätit leftovers från gårdagens nyårsmeny och börjar känna att jodå, jag överlever kanske denna dagen också trots allt. Bläddrar bland bilderna och blir varm i hjärtat över vilka fina vänner vi firade av 2015 och välkomnade 2016 tillsammans med. Även om en familj fattades oss pga feber och kräks, så blev det en finfin kväll och natt.

Här inväntar vi främmat. Begreppet "främmat" tycker jag vi använder på tok för lite nu för tiden. Får bli en revival på det 2016 tror jag bestämt.
Här inväntar vi främmat. Begreppet ”främmat” tycker jag vi använder på tok för lite nu för tiden. Får bli en revival på det 2016 tror jag bestämt. Han hade förberett en poängpromenad för barnen, noga planerad och väl genomtänkta frågor som skulle passa alla. Fin kille.
Årets nyårsdukning.
Årets nyårsdukning.

IMG_7053

Årets sista och första bukett.
Årets sista och första bukett.
Louie fick lite feeling medan vi väntade på gästerna och dansade loss.
Louie fick lite feeling medan vi väntade på gästerna och dansade loss.
Även Jimmy och Abbe fick feeling.
Även Jimmy och Abbe fick feeling.
Sen kom allt folket och 13 personer samsades i vårt hus.
Sen kom allt folket och 13 personer samsades i vårt hus.

IMG_7062

Förrätten preppas och serveras av Jens och Ida.
Förrätten preppas och serveras av Jens och Ida.
Grön ärtsoppa som smakade som en liten bit av himlen.
Grön ärtsoppa som smakade som en liten bit av himlen.
"Ingen rör något innan jag fotat! Se ut som ni har askul!"
”Ingen rör något innan jag fotat! Se ut som ni har askul!”
Elsa.
Elsa.
Sen kom kvällens mest kritiska moment - den brynta hollandaisen som vi alla drömt erotiska matdrömmar om sedan Karros och Svens bröllop på nyårsafton förra året. Det både sket sig och ordnade sig med såsen nästan samtidigt.
Sen kom kvällens mest kritiska moment – den brynta hollandaisen som vi alla drömt erotiska matdrömmar om sedan Karros och Svens bröllop på nyårsafton förra året. Det både sket sig och ordnade sig med såsen nästan samtidigt.
Tyvärr är mina matfotokunskaper bedrövliga och denna bild gör inte alls den goda maten rättvisa. Men det är i alla fall helgrillad oxfilé med Jimmys egengjorda special-glaze, Idas filodegsbakade potatiskorgar med örtkryddat mos och västerbottenost, brynt hollandaise tillsammans med karamelliserade kvisttomater. Ja - ni fattar ju hur gott det var.
Tyvärr är mina matfotokunskaper bedrövliga och denna bild gör inte alls den goda maten rättvisa. Men det är i alla fall helgrillad oxfilé med Jimmys egengjorda special-glaze, Idas filodegsbakade potatiskorgar med örtkryddat mos och västerbottenost, brynt hollandaise tillsammans med karamelliserade kvisttomater. Ja – ni fattar ju hur gott det var.
Sen sköts det raketer för kung och fosterland, samtidigt som vi skålade och kramades in 2016.
Sen sköts det raketer för kung och fosterland, samtidigt som vi skålade och kramades in 2016.

IMG_7081 IMG_7083

En del tyckte det var ett fasligt liv.
En del tyckte det var ett fasligt liv.

IMG_7087

Väl inne igen uppfanns en ny lek; åka-Fatboy-ner-för-trappan-så-många-ungar-som-möjligt-på.
Väl inne igen uppfanns en ny lek; åka-Fatboy-ner-för-trappan-så-många-ungar-som-möjligt-på.
Den här bilden var den sista jag tog. På kidsen som äntligen kom till ro med devices i soffan. Vad som inte kom med på bild var hur vi andra kom in i andra andningen och körde musikquiz och dansade oss  varma och glada.
Den här bilden var den sista jag tog. På kidsen som äntligen kom till ro med devices i soffan. Vad som inte kom med på bild var hur vi andra kom in i andra andningen och körde musikquiz och dansade oss varma och glada.

Nu måste jag lägga mig på soffan och vila igen, efter denna kraftansträngning. Tack 2015 för allt kul som hände och välkommen 2016 – ska bli spännande att se vad du har att erbjuda.

4 Replies to “Hejdå 2015”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.